Periodisme Juvenil

Emoció de Josep Rodríguez, nét de l'últim alcalde republicà de Tortosa, a la protesta pro-República

dimecres, 4 de juny del 2014

Josep Rodríguez Martínez
Imatge extreta de Marfanta.com
TORTOSA.- El passat dilluns el Rei Joan Carles I va anunciar la seva abdicació. De seguida van ser convocades centenars de protestes arreu del país per demanar un referèndum per elegir entre Monarquia o República, com la protesta de Tortosa

A la protesta de la Plaça Espanya de Tortosa, és a dir, davant de l'Ajuntament, es van reunir un centenar de persones. Entre d'ells en destacava Josep Rodríguez, el nét de l'últim alcalde republicà de la ciutat, Josep Rodríguez Martínez. 

L'avi Josep va ser nombrat alcalde de Tortosa, representant a ERC, el 24 d'octubre de 1936. Rodríguez va ser detingut el 5 de març del 1939 i va ser traslladat a Tarragona on el 8 d'agost del mateix any va ser executat. 

Josep, el nét, va explicar als mitjans de comunicació que "després de tants d'anys d'oblit, poder manifestar el teu sentiment és fonamental". A més, es va veure totalment convençut que l'abdicació del Rei acabarà amb una votació per elegir entre Monarquia o República. Josep va explicar també que el clam popular no es pot amagar. Per últim i amb una evident emoció, va explicar que el seu iaio estaria molt content de la situació actual, perquè ell va donar la vida per defensar República. 

Podeu escoltar l'àudio:


Josep Rodríguez, el net
(Imatge Diari de Tarragona. Feta per Juan Revillas. )

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks