Periodisme Juvenil

Ferran Bel titlla d'aprofitament mediàtic la proposta de declaració institucional d'Iniciativa

dimarts, 3 de juny del 2014

TORTOSA.- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va comparèixer aquest dilluns abans de les 20h, hora que començava el ple per fer unes declaracions sobre diferents punts relacionats amb l'abdicació del Rei Joan Carles I. 

Esquerra Republicana de Catalunya a Tortosa havia convocat a la mateixa hora del ple una concentració a la plaça de l'Ajuntament per demanar "república catalana". Per aquest motiu, el grup municipal havia demanat a l'alcalde retardar la sessió plenària per tal que la protesta es pogués realitzat, també, amb la presència dels regidors d'ERC. Bel, però, va rebutjar la proposta perquè era una convocatòria que no havia estat informada ni als Mossos d'Esquadra ni a la Policia Local i per tant, l'alcalde es va veure obligat a seguir amb la normalitat prevista més enllà dels seus pensaments ideològics. 

Ferran Bel també va rebutjar la proposta d'Iniciativa per fer una declaració institucional a favor d'un referèndum per decidir si es vol Monarquia o República. Segons l'alcalde, ICV ja sabia que aquesta proposta no era possible per no estar d'acord amb tots els partits representats a Tortosa. Bel afegia que la proposta només servia per tenir un ressò mediàtic durant un temps.  

El ple va començar a les 20h aproximadament però mitja hora més tard va quedar interromput per un centenar de persones que van entrar a l'Ajuntament a crits "d'independència" i "feu fora el Borbó". Sobre aquest tema, l'alcalde tortosí va lamentar la interrupció del ple i ho va considerar d'antidemocràtic. La 1a tinent d'alcalde, Mertixell Roigé, també va lamentar la interrupció que va qualificar d'altres règims. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks