Periodisme Juvenil

La freda actualitat

dissabte, 8 de setembre del 2012



 Heu pensat mai en la quantitat d’informació que ingerim en un sol dia? En un matí pots conèixer unes deu notícies d’actualitat llegint el diari o mirant les notícies, en una tarda et poses al dia amb un amic de les xafarderies dels coneguts i a la nit estudies o mires una pel·lícula o llegeixes un llibre. Sobrecàrrega informativa? Diuen que això precisament desemboca en un desinterès constant. O que ens informem a base de picadetes: obriu el twitter i decidiu si  és cert allò de “si lo bueno breve dos veces bueno”.

Però la brevetat té un risc: ser efímera i freda. Les notícies d’avui en dia duren poc i la reflexió que se’n desprèn d’elles sovint té data de caducitat; avui per exemple és notícia el vídeo de la regidora de Los Yébenes. Però pot estar tranquil·la, la regidora, que la morbositat d’aquest país no dura més enllà de dos setmanes i en un mes, tot oblidat. A més, de ben segur que no té cap sentit omplir dos minuts del telenotícies per explicar que ja ningú recorda l’assumpte (perquè en realitat l’absència del tema en el telenotícies ja “l’ha fet oblidar”).

On queda el caliu de l’aprofundiment amb els protagonistes de les històries? On queda el periodisme d’investigació calmat enfront de la voràgine insaciable de l’actualitat? La notícia és un objecte de valor que canvia a cada hora, un bé material a vendre. A consumir. 

PER MARINA PALLÁS (LLETRAFERITS)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks