Periodisme Juvenil

Eufònic porta a l'Ebre els principals artistes sonors i visuals del moment

dimecres, 5 de setembre del 2012


 Una actuació d’El Teatre Magnètic divendres la nit, serà el tret de sortida d’Eufònic, la primera Mostra d’Art Sonor i Visual de les Terres de l’Ebre. Durant quatre dies, del 7 al 10 de setembre, Amposta i el delta de l’Ebre es convertiran en un espai de producció, formació i divulgació al voltant de les pràctiques contemporànies vinculades a l’art sonor i visual. Així, hi haurà actuacions audiovisuals de primer nivell de la mà d’artistes com Arbol, Balago, Alba G. Corral, intervencions artístiques, dos tallers de fonografia, xerrades i taules rodones.
Eufònic –que prové de les paraules gregues eu (bé, bo) i phonia (veu, so)-, és un esdeveniment dirigit per Vicent Fibla (Sant Carles de la Ràpita, 1970), músic electrònic de llarga trajectòria i al capdavant del segell spa.RK. Aquesta primera edició s’organitza sota l’aixopluc de Lo Pati - Centre d’Art de les Terres de l’Ebre. Les seus seran Lo Pati, el Museu de les Terres de l’Ebre, Masdenverge i diversos espais del Delta.
Aquest matí durant la roda de premsa de presentació d’Eufònic, el seu director, Vicent Fibla, ha destacat que la mostra naix amb voluntat de futur i que han aconseguit la participació activa de 37 artistes sonors i visuals, alguns dels quals són de les Terres de l’Ebre. “Busquem obrir el festival cap a fora i també cap a dins, incorporant gent d’aquí que està fent coses”, ha dit Fibla, tot remarcant que hi haurà actuacions molt vinculades al paisatge i que només es poden fer aquí, com la musclada musical al Xiringuito de la Ràpita que es farà el dimarts 11 de setembre.
A la roda de premsa també hi han intervingut la primera tinent d’alcalde, Isabel Ferré, que ha assenyalat que amb aquest certamen es demostra que Amposta aposta fort per la cultura. I la regidora de Cultura, Mari Mar Panisello, que ha titllat d’”enriquidor” i “sorprenent” el certamen. “Ens permet apropar-nos més al paisatge per mi paradisíac del Delta”, va afirmar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks