Periodisme Juvenil

"Tortosa" per Clara Bel

dijous, 20 de juny del 2013

Article guanyador del 3r concurs "TU OPINES" organitzat per Periodisme Juvenil
Tortosa, una ciutat considerablement petita amb molt de passat i molta història. Molta gent gran, molta gent petita i cada cop menys gent jove. Joves que marxen a estudiar i continuar el seu futur a altres indrets del món, ja que a una ciutat tan petita, i a un país tan ignorant, no tots tenen la sort de poder gaudir d'una vida normal.
Tortosa és una ciutat amb muntanyes i, relativament prop, platja. Té un castell al seu cim. És una ciutat dividida pel riu Ebre i, com és el cas de moltes altres ciutats, dividida en barris. Una ciutat bonica, amb els seus pros i contres.
Això sí, amb una mentalitat podríem considerar que bastant tancada. En general, és una ciutat que et va al cap quan llegeixes autors del segle passat que expliquen com estava d'estancada España respecte altres països. És una ciutat on es té més en compte sortir a la foto, que no l'acció que saps que realment fa alguna cosa bona a la societat d'aquesta ciutat. És una ciutat on et posen una etiqueta segons la raça, vestimenta, físic i fins i tot, l'institut on estudies! S'hi troba gent de tot tipus, com a tot arreu, però especialment les persones crítiques amb altres que, simplement per no ser com la majoria, i no et tracten correctament. En resum, una ciutat classista i conservadora.
Viure a Tortosa, et fa entendre i et respon moltes preguntes del perquè la societat on vivim no és del tot justa.
No es tracta de criticar i aspirar a tindre sempre la raó, ni de creure's el centre del món quan ets plenament tot el contrari. Es tracta de canviar aquesta mentalitat a un altra que pugui ajudar la ciutat a donar una imatge diferent cap als altres, inclús cap als de dins, els seus propis habitants.

Clara Bel Rojas

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks