Periodisme Juvenil

Roquetes a favor de la independència i llibertat

dilluns, 19 de març del 2012

El dissabte 17 de març, unes dues-centes persones van participar en l’acte organitzat per Roquetes per la Independència davant del Mercat Municipal. En aquest acte es volia donar a conèixer el moviment creat per l’Assemblea Nacional Catalana i animar la gent de Roquetes a participar-hi, alhora, va servir per a denunciar i respondre a la manifestació organitzada per La Falange, l’endemà.

L’acte va transcórrer de manera animada i lúdica, els xiquets i les xiquetes van pintar una pancarta amb el lema “independència!”, i en acabar els parlaments es va fer una xocolatada popular.

Durant l’acte van parlar Josep Sabaté, membre de Roquetes per la Independència, que va animar tothom a participar en els propers actes i a implicar-se en l’assemblea local.

Guillem Argelich, secretari de l’Assemblea Nacional a les Terres de l’Ebre va explicar quin és l’objectiu de l’ANC i com s’està articulant arreu del territori, amb diferents assemblees locals a municipis com Amposta, Xerta, La Cala, Tortosa, Jesús, Deltebre, Els Muntells, l’Ampolla, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, Alcanar i també a Roquetes

Finalment, el pagès Joan Montesó, va ser l’encarregat de llegir el manifest. En el manifest és posava l’èmfasi en la necessitat d’organitzar-se i implicar-se des de la pròpia societat civil per a avançar cap a la independència dels Països Catalans. (podeu llegir el manifest aquí https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3488750704661&set=a.3488734304251.162051.1448270347&type=3)

L’endemà diumenge, una quarantena de persones van participar en la manifestació organitzada per La Falange. Hi havia membres d’organitzacions carlines, falangistes i també de l’organització xenòfoba España 2000, molts dels participants van mostrar símbols xenòfobs i feixistes. La gent de Roquetes va respondre a la manifestació penjant senyeres i estelades als balcons.

Des de Roquetes per la Independència es continuarà treballant per a enfortir l’independentisme a la ciutat, properament es convocarà una reunió oberta a tothom per a decidir com organitzar l’assemblea i preparar noves activitats al municipi, amb l’objectiu d’implicar el màxim de gent possible en aquest moviment cívic i popular. 


Font: Roquetes per la independència.

Imatge: Josep Sabaté
Imatge: Josep Sabaté
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks