Periodisme Juvenil

L'alcalde participa aquesta setmana en diferents actes a Israel en el marc de la Presidència de la Red de Juderías

dimecres, 14 de març del 2012

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, com a president de la Red de Juderías-Caminos de Sefarad, visita aquesta setmana Israel amb moltes activitats institucionals programades, que tenen per objectiu enfortir les relacions entre els dos països i, en particular, el de les ciutats amb patrimoni jueu que integren la Red. El passat dimarts 13 de març, la comitiva ha participat en l'acte en record dels sis milions de víctimes de l'holocaust a Yad Vashem, el Museu memorial de l'Holocaust, ubicat a Jerusalem. Posteriorment, la delegació de la Red de Juderías ha estat rebuda pel Cònsol General d'Espanya, Alfonso Portabales, a Jerusalem. Demà dijous, l'alcalde de Tortosa signarà un conveni de col·laboració amb la Union of Local Autorities (ULAI), la institució que representa als municipis israelians.

Junt a les activitats pròpies de la Red de Juderías, com aquesta missió a Israel, l'Ajuntament de Tortosa ha organitzat un programa d'activitats amb motiu de la presidència semestral de la institució. Les activitats, de caràcter cultural i turístic, estan destinades a difondre el patrimoni i la cultura jueves entre la ciutadania, entre les quals destaca un cicle de cinema jueu, conferències, exposicions, teatre o rutes turístiques pel call jueu tortosí.

La Red de Juderías-Caminos de Sefarad és una associació constituïda per 23 municipis de l'Estat espanyol amb l'objectiu de defensar i promoure el patrimoni històric, artístic i cultural del llegat sefardita.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks