Periodisme Juvenil

Tortosa tindrà un nou aparcament soterrat desprès de 26 anys

dimecres, 10 d’agost del 2011

Tortosa ampliarà el proper 1 de setembre el nombre de places d'aparcament amb l'entrada en servei del pàrquing soterrat de la plaça del Carrilet, el primer que es construeix a Tortosa des de l'any 1985, quan va començar a operar l'aparcament de la plaça Alfons XII. D'aquesta manera es comença a configurar el pla d'aparcaments dissenyat per l'Ajuntament de Tortosa fa quatre anys, consistent a habilitar més de 1.000 noves places a la ciutat en nous aparcaments en superfície gratuïts (Temple i Ferreries) i els soterrats de la plaça del Carrilet, plaça Mossèn Sol (Rastre), edifici de les Delegacions (Centre) i plaça Joaquim Bau (Ferreries).
El nou aparcament s'ha construït a la plaça del Carrilet, que també s'ha remodelat completament, amb la instal·lació d'una àrea infantil, mobiliari urbà i zones verdes. Hi haurà 194 places per a cotxes, repartides en dues plantes, 7 de les quals reservades per a persones amb mobilitat reduïda. Totes les instal·lacions, que compten amb ascensor, estan adaptades. També hi haurà 9 places per a motocicletes. L'empresa constructora Obredisa, a qui es va adjudicar la construcció i la gestió de l'aparcament per un període de 50 anys, hi ha invertit uns 2,3 milions d'euros. Algunes xifres del procés de construcció del pàrquing, que ha durat 18 mesos, constaten la complexitat d'una obra que, malgrat tot, ha complert amb el calendari previst inicialment: 1.200 camions han evacuat, en tot aquest temps, 18.000 m3 de sorra, i s'han instal·lat 5.000 m3 de formigó per construir una estructura que ha precisat 400.000 kg de ferro. La superfície en planta de l'obra és de 2.700 m2, amb un perímetre de 221 metres. L'accés al pàrquing es farà pel carrer Lamote de Grignon, mentre que la sortida serà directament a l'avinguda Generalitat.

Aquest matí han fet una visita a l'obra, que és a punt de finalitzar, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, la regidora de Mobilitat i del barri del Temple, Bea Viñuela, el propietari de l'empresa concessionària, Antonio Sabaté, i l'arquitecte de l'obra, Josep Maria Solé. L'alcalde ha afirmat que la construcció de nous aparcaments ha estat una prioritat del govern municipal des del principi i que el del Carrilet prestarà servei al CAP del Temple, a l'estació d'autobusos, al barri i a tota la ciutat. Bel ha felicitat l'empresa constructora, de qui ha destacat la seva solvència, experiència i trajectòria. De la seva banda, el concessionari, Antoni Sabaté, ha recordat que l'aparcament és de rotació amb la possibilitat de posar a la venda fins al 25 per cent de les places. En qualsevol cas, ha explicat, es posaran abonaments a la venda per tal d'ajustar-se a les necessitats dels clients habituals. Finalment, l'arquitecte responsable de l'obra ha dit que les mides de les places i dels accessos d'aquest nou aparcament són generoses, superiors a les que marca la normativa.

L'obertura oficial del nou aparcament del Carrilet serà l'1 de setembre, coincidint amb l'inici de les festes majors de la Cinta. Durant els primers dies, l'accés serà gratuït.

L'alcalde, Ferran Bel, explicant les novetats de la Plaça del Carrilet

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (al centre), acompanyat per
Meritxell Roigé (l'última a la dreta), Bea Viñuela (a la dreta de l'alcalde),
i per Antoni Sabaté (a l'esquerra), fent una visita per la 2a planta
dels nous aparcaments
Veieu la noticia al 3cat24

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks