Periodisme Juvenil

Detenen a un propietari d'una parada del mercat de Tortosa per explotació laboral

dijous, 4 d’agost del 2011

La Policia Local de Tortosa ha detingut un home, de 42 anys, nacionalitat marroquina, acusat d'un delicte contra explotació laboral. El detingut és propietari d'una parada de roba i complements al mercat dels dilluns, que es fa setmanalment al barri del Temple. La detenció es va produir dilluns passat durant un dels controls rutinaris que fa la policia de barri en aquest mercat. Els agents van observar a la parada en qüestió el comportament estrany del propietari i d'un dels treballadors. Quan se'ls va requerir la documentació, el treballador va admetre que no estava contractat, que no tenia permís de residència ni de treball. El propietari va intentar desvincular-se de l'afer afirmant als agents que el dependent no treballava a la seva parada i que ni tan sols el coneixia.


Una vegada traslladats a la Comissaria de la Policia Local, el treballador va explicar als agents quina era la seva situació a l'empresa: sense contracte, treballant tota la jornada laboral, cap festa a la setmana i sense vacances. A canvi, rebia 20 euros al dia. Si la parada no es podia instal·lar per mal temps no cobrava. I si al·legava malatia tampoc. La víctima estava a l'espera d'un contracte que en els dos anys que portava treballant a la parada no va arribar. La Policia Local ha posat el detingut a disposició judicial.
Imatge arxiu de Periodisme Juvenil: La Policia Local de Tortosa

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks