Periodisme Juvenil

Quin futur ens espera?

divendres, 5 d’agost del 2011

Per a un jove de 15 anys és difícil entendre les retallades a dos coses essencials  (sanitat i educació) hi ha molta gent preocupada, i no n’hi ha per menys,  retallen coses que necessitem per continuar vivint en un futur.
Sense una bona educació, no ens podrem formar, no podrem ocupar les feines en coneixement del que fem, en la pràctica se n’ aprèn, sí, però que millor que tenir una certa idea de tot en general a l’hora de fer una feina. No necessitem educació simplement per ocupar llocs de treball, necessitem per entendre la vida, per infinitat de coses que se’ns pot plantar en un futur. 
En el tema sanitat, encara ho entenc menys, jo he de renunciar a poder visitar-me per les tardes, en canvi altra gent no pot renunciar als luxes que li paguem tots.
Un país poc a poc es desenvolupa, com fins ara, però ara sento que estem estancats, inclús retrocedint.
Ara la gent en poder, pareix que no pensen que desprès d’ells ve altra gent, pareix que pensen que mentre ells estiguin bé, els altres ja s’ho faran.
Estic fart de les incompetències governamentals, perquè crec que no estudien els pros i els contres del que fan, no saben si els sortirà bé, juguen a l’atzar com si la nostra vida fos una joguina.
Doncs la joventut volem i reclamem un futur on pugéssim  trobar el mateix que hi ha ara, i on puguin haver-hi coses per millorar, encara que tinguéssim que lluitar un poc més, però sembla ser tot tan complicat, la joventut, també tenim opinió, que també tenim idees i que també formem part de la país. I es que a la joventut no ens entenen o més aviat no ens escolten.
Estic preocupat perquè no sé com tindré el meu futur, no sé si podré desenvolupar un treball estable, no se si podré tenir una carrera...
I es que retallen en les coses que serveixen en un futur, per què no es retallen els sous els polítics? Tenen els alts càrrecs que tenir tants de luxes? Cal tenir tants senadors, diputats, etc.? Per què retallen en material sanitari? Per què retallen en infraestructura escolar i en material educatiu?

NO A LES RETALLADES! (Almenys no en coses importants).
David Benito Llatge,
Representant d’alumnes  del consell escolar de l’Institut de Tortosa

ARTICLE PUBLICAT AL SETMANARI "LA VEU DE L'EBRE" EL DIA 05/08/2011

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks