Periodisme Juvenil

Centenars d'imatges de Tortosa datades entre 1875 i 1975 s'integren en el llibre "L'Abans"

dimecres, 27 de juny del 2012

Per recordar la història de Tortosa, podeu trobar un llibre en imatges (1875-1975), la major part d'aquestes fotografíes inèdites s'inclouràn en un voluminós llibre que es vendrà per parts a partir d'aquesta mateixa setmana. El llibre de l'Editorial Efadós, que ja ha posat en funcionament a 85 municipis de Catalunya i Balears, i que ara arriba a la ciutat tortosina amb l'objectiu de descobrir fotografies inèdites que fins ara mai haviem vist, ja que són procedents dels fons privats de famílies que han volgut col·laborar en aquesta iniciativa. L'editorial Efadós, encara no ha tancat l'edició, i convida la ciutadania a compartir moments familiars, contribuint amb noves fotografies a crear aquesta gran història gràfica de Tortosa. Per promocionar-se els creadors de l'iniciativa regalaràn les tapes i el primer fascicle. La resta de fascicles es vendràn a 2,95 euros cada un, sortint setmanalment durant 50 setmanes. 


L'alcalde  de Tortosa, Ferran Bel, qualifica de "magnífica idea" la proposta de l'Editorial Efadós, tant el projecte en si com el format de venda per fascicles, i ha agraït a totes les persones que han contribuït aportant les seves fotografies.

La representant de l'empresa editora, Roser Arís, ha destacat la singularitat d'aquesta proposta per la tipologia de les fotografies, que busquen un enfocament més aviat de caràcter antropològic per reconstruir la història de Tortosa i la seva vida quotidiana. "Són imatges que ens permeten conèixer com vivia la gent d'aquesta ciutat, com treballava, com jugava, com eren els comerços,..." Arís ha reiterat que el llibre no està finalitzat i que hi ha temps per incorporar noves imatges.

De la seva banda, Albert Curto ha incidit en el fet que un 80 per cent de les fotografies procedeixen dels fons privats d'unes 200 famílies, bona part de les quals són inèdites. En total es podran veure un miler de fotos, resultat d'una tria prèvia d'unes 4.000 imatges preseleccionades. El llibre està estructurat en vuit capítols: escenaris urbans, educació, festes, institucions, entitats, indústria i oficis, serveis, comerços i transports, i fets històrics. La distribució es fa en quioscos i llibreries.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks