Periodisme Juvenil

S.ECO: La gent opina sobre el canvi climàtic, però molts dels invitats no han contestat!

divendres, 1 d’abril del 2011

- Xavier Rodriguez (professor d'Eduació Física del Institut de Tortosa):
El canvi climàtic no és una qüestió que es puga abarcar des d'un àmbit de forma aïllada. És un fet global, d'escala planetària que afectarà a tota la humanitat i a tots els racons del planeta. I com no vull entrar en el debat científic (no vull, però si vulgués no podria perquè no sóc un científic) sobre si hi ha un canvi per obra humana o per l'evolució de la terra. Sí crec important, que el concepte canvi climàtic es matinga relacionat amb el desproporcionat consum de productes, energia, matèries primes, recursos naturals... que estan destrossant el planeta i convertint-nos en depredadors de recursos naturals,  éssers consumistes i individualistes.


I espere que aquest blog ajude a conscierciar a la gent adolescent  que cal ser més respectuosos amb el medi, comprar coses pequè les necessitem i ser bones persones amb tothom.” 

- Albert Aragonès (professor de català del Institut de Tortosa): 
“El canvi climàtic del planeta, segons sembla, és una constant al llarg de la història. 

Un amic meu un dia em va ensenyar una animació que havia fet per encàrrec de les diferents pujades i baixades del nivell del mar a la zona de les Terres de l'Ebre on es veia com la mar entrava i sortia de la terra ferma actual com si fos la vora d'una platja qualsevol, amb la peculiaritat que el comptador dels anys que transcorrien corria com un desesperat.

El canvi climàtic, doncs, és un fet habitual, però avui el comptador s'ha accelerat: no són els mil·lenis el que passen a tota velocitat, són els anys, i cadascú de nosaltres podem dir que estem presenciant aquest canvi.

Potser hauríem de reduir la velocitat: com diu el refrany, qui la fa la paga.”

- Punt Jove Tortosa: 
No hem obtingut resposta
- PSC:
No hem obtingut resposta
-ERC:
No hem obtingut resposta
-Josep Ramón Subirats (director Institut de Tortosa):
No hem tingut resposta
- Biblioteca Ins. Tortosa:
No hem obtingut resposta

- David Benito (editor de Periodisme Juvenil):

"El canvi climàtic, crec que és real i existent tot i que moltes de les persones importants com polítics i alts càrrecs no donen la sensació d'està conscienciats si més no fan veure que al seu voltant no passa res, però com la opinió d'aquesta entrada no és la dels irresponsables dels alts càrrecs, sinó del Canvi Climàtic em queda dir que hem de fer coses que estan a les nostres mans, com reciclar, utilitzar transports públics... en fi estar conscienciats que la mare Terra ens necessita i més aviat la necessitem nosaltres a ella"


-Sílvia Vilanova (psicòloga):
"Feia molts anys que els científics i els ecologistes ens advertien dels perills que el canvi climàtic podia suposar pel nostre planeta i molts també, eren els escèptics que desconfiaven de tals prediccions. Malauradament, els experts no s'equivocaven i avui en dia, els efectes devastadors d'aquest fenomen no poden ser obviats per ningú. L'escalfament global de la Terra, el desgel dels pols, l'augment dels nivells del mar, la desertització de moltes zones del planeta, l'extinció d'espècies,...són només una petita mostra del que aquest canvi climàtic pot suposar. Segurament, aquest és el preu a pagar per no haver cuidat més i sobretot, haver respectat la natura. Ella, sens dubte, sempre acabarà imposant la seva superioritat i sempre també, els seus efectes seran implacables. De tota manera, és important mostrar una actitud positiva i optmista de cara a intentar pal.liar aquesta situació i  així, assegurar-nos un futur millor. Potser ha arribat l'hora, d'unir totes les forces i entre tots ajudar a que la Natura torni a estar de part nostra. Aportant el nostre granet de sorra individualment i utilitzant els recursos de manera responsable, pot ser un primer pas molt important."
Nota: agraïm especialment a totes les persones que han fet possible aquesta entrada, i als que han contestat amablement. 







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks