Periodisme Juvenil

Mossos ajuden a reslodre un cas a CSI Nova York

dimarts, 25 de gener del 2011

Flaixos sobre un cadàver en un pis de Manhattan, una bassa de sang i un investigador de la policia que dicta a la gravadora les seves observacions sobre l'escena del crim. El normal en un episodi de CSI. ¿Segur? No tant, sobretot perquè el policia dicta les seves observacions en castellà... La sorpresa no acaba aquí sinó que s'amplifica quan el protagonista de la sèrie, el detectiu Mac Taylor, identifica l'agent que examina el cadàver com a Héctor Vargas, supervisor del Laboratori Criminalístic dels Mossos d'Esquadra.

"La víctima está en el suelo sobre su esparda (sic). La cartera está cerca del cuerpo... tarjeta de crédito. Sin dinero. Podría ser un robo", amb aquestes frases dites per aquest mosso amb un accent inconfusiblement cubà comença Holding Cell, l'últim dels capítols de CSI New York emesos als EUA i que, sens dubte, serà la millor campanya publicitària a nivell mundial per a la policia de la Generalitat.

L'episodi, que es va emetre el 14 de gener passat, és presentat a la web de la sèrie amb la següent sinopsi: "Quan un promotor de discoteques espanyol és trobat mort, Mac [el protagonista] s'ha de barallar amb el cap de la policia criminal de Barcelona per resoldre el cas".

De fet, a l'episodi, Mac Taylor explica a una companya policia nouvinguda a l'escena del crim que el desconegut detectiu forma part dels Mossos d'Esquadra, nom que diu correctament tot i que amb una laboriosa pronunciació. Immediatament, la dona respon: "La policia de Barcelona". I el detectiu, sorprès, replica: «¿N'has sentit a parlar?»

Mireu el vídeo: 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks