Periodisme Juvenil

Dos músics són assassinats en un bar mexicà per negar-se a seguir tocant

dimarts, 25 de gener del 2011

Dos homes han estat assassinats en un bar de la localitat mexicana de Guadalajara, al centre del país, després d'haver-se negat a seguir tocant, tal com demanaven, des del públic, els qui van acabar sent els seus botxins. Els fets van ocórrer durant la matinada de diumenge en una sala de ball de la capital de l'estat de Jalisco. La policia ha identificat les víctimes com el fundador de la banda local de música La Excelencia i un dels seus auxiliars tècnics, de 22 i 35 anys, respectivament.

Segons els testimonis, el grup havia finalitzat l'actuació quan "alguns subjectes van sol·licitar que seguissin tocant", tal com ha declarat un comandant de la policia local. Després de la negativa dels músics a continuar l'espectacle, els agressors, que es trobaven en estat d'embriaguesa, van llançar una granada a l'interior del local.

Tot i que l'artefacte només va provocar danys materials quan va detonar a l'establiment, el que no sabien les dues víctimes és que, després de l'explosió, els assassins els estaven esperant a la sortida del bar, on van ser abatuts a trets.

A part de la mort dels dos membres de la banda La Excelencia, una noia de 26 anys també va ser ferida al turmell per un dels projectils. Després de l'incident, les forces de seguretat van recuperar disset casquets de bala del lloc dels fets.

Sembla que a Mèxic els músics han d'assumir que duen a terme una feina d'alt risc, tal com posen de manifest casos com aquest o les morts, cada vegada més freqüents, que tenen com a protagonistes els cantants de narcocorridos, coneguts per ser els cronistes de la manera de viure dels traficants.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks