Periodisme Juvenil

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, califica el trajecte amb tren Tortosa-Barcelona del segle XX

divendres, 4 de gener del 2013

TORTOSA, BARCELONA, GIRONA. - La setmana en què s'estrena la connexió en AVE Barcelona-Girona-Figueres, amb un estalvi de temps i unes tarifes força competitives, que s'han acabat estenent al trajecte Barcelona-Camp de Tarragona-Lleida, Tortosa continua mantenint una connexió ferroviària amb Barcelona que es fa amb trens regionals amb 2 hores 41 minuts de durada -un temps que s'ha mantingut invariable en les últimes dècades- i a uns preus del bitllet molt similars als de l'AVE. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha expressat avui el seu malestar per aquest greuge comparatiu i ha reclamat una solució en forma de reducció de preus i de temps de trajecte. "Volem un servei ferroviari que ens connecti amb Barcelona amb uns temps del segle XXI i no pas del segle XX, com passa ara. Hem de ser capaços de vertebrar el nostre país de forma ben diferent a com s'ha vertebrat l'Estat."

Ferran Bel ha comparat preus del trajecte Tortosa-Barcelona amb el de Lleida-Barcelona en AVE, en ser de distàncies similars. Amb l'abonament de 10 viatges, anar de Lleida a Barcelona en alta velocitat (57 minuts) costa 12,45 euros per trajecte, mentre que el viatge Tortosa-Barcelona en Regional Express (2h 41 min) val 10,73 euros. La situació no millora gaire si, per fer el trajecte Tortosa-Barcelona, es combina el Regional fins a l'estació de l'Aldea amb el Talgo fins a Barcelona: en aquest cas, el temps s'escurça fins a les 2 hores 1 minut i el preu, anada i tornada, costa 50,41 euros.

L'alcalde de Tortosa ha confessat haver viscut amb "certa perplexitat" el procés d'adaptació de tarifes que ha fet Renfe amb els trajectes en AVE fins a Lleida i Camp de Tarragona, després de fer públics uns millors preus per a la nova línia de Barcelona fins a Girona i Figueres. "Què hi ha darrera d'aquestes tarifes? És evident que s'estan subvencionant despeses d'explotació i inversió." El canvi tarifari, ha fet notar Bel, s'ha produït després de les protestes dels territoris afectats. Arribats en aquest punt, l'alcalde ha fet una crida a la societat civil a defensar una millor connexió ferroviària, en temps i preus, des de Tortosa i les Terres de l'Ebre amb Barcelona. En aquest sentit, ha avançat que plantejarà accions com a alcalde i també en la seva condició de senador.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks