Periodisme Juvenil

La cavalcada dels Reis des de Tortosa i Sabadell

divendres, 4 de gener del 2013

Cartell Tortosa
TORTOSA/SABADELL. - Enguany Periodisme Juvenil us oferirà el proper dia 6 les imatges de la cavalcada del dia anterior, però en aquest cas des de Sabadell i també de la nostra ciutat de Tortosa.
Tortosa enguany organitza la cavalcada dels Reis commemorant la Festa del Renaixement de la ciutat, per tant tota la cavalcada anirà ambientada sobre aquesta festa. La nit màgica de l'any i l'esplendor del segle XVI units en una cavalcada per engrescar als nens. Les cerimònies, els actes propis, els ambients i la recreació de la vida quotidiana acompanyant ses Majestats els Reis Mags d'Orient. Ses Majestats arribaran a Tortosa a les sis de la tarda pel riu Ebre, faran un petit recorregut pel barri de Ferreries i arribaran a les set de la tarda a l'Ajuntament de Tortosa i seran rebuts per les autoritats, faran els seus parlaments i un quart d'hora desprès començarà la gran cavalcada que recorrerà el seu camí habitual començant des de l'Ajuntament de Tortosa i acabant al Parc Teodor Gonzalez. Allà, a les vuit de la tarda, els Reis Mags faran entrega dels regals als nens i nenes de la ciutat. 

Imatge des de Sabadell
El cas de Sabadell aporta moltes novetats, primer, perquè és el primer cop que tenim imatges des de Sabadell. Enguany el tema de la cavalcada és l'Univers. El Cosmos serà el motiu principal de la cavalcada de Sabadell 2013. La carrossa del Rei Melcior ambientarà una galàxia, la de Gaspar una nebulosa i la de Baltasar un sistema planetari. Aquest any és especialment significatiu per l'increment de figurants que acompanyaran ses majestats. Són més de 300 actors i actrius, ballarins i ballarines, músics i percussionistes... Juntament amb els 600 i les vespes, són els vehicles encarregats de portar els regals per als nenes i nenes de Sabadell. La novetat que incorpora l'Ajuntament de Sabadell és que els caramels seran aptes per a celíacs adherint-se així a la campanya de l'entitat Celíacs de Catalunya, "Cap Nen Celíac sense Caramels". Aquest any també els nens podran lliurar els xumets d'aquells nens que ja s'ha fet grans. Enguany la cavalcada va de sud a nord. Ses Majestats arribaran a les 17.30h i seran rebuts pel regidor de cultura de la ciutat, serà en aquell moment que els que provenen d'Orient donaran els regals i començarà la cavalcada a les sis de la tarda i durarà tres hores.



Hi seràs en alguna d'aquestes cavalcades? Seràs a un altra ciutat? Envia'ns les teves fotos a periodismejuvenil@hotmail.com i seran publicades. Recorda de dir-nos de quina ciutat és la foto!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks