Periodisme Juvenil

La diada per l'educació no la va frenar ni la pluja

dilluns, 8 d’octubre del 2012

La pluja intensa que va caure durant tot el matí, no va evitar que poc més de 200 persones passaren pel Parc de Tortosa entre les 11’00 hores i les 14’00 hores.
La Plataforma va decidir traslladar tots els tallers i activitats a la Nau del Parc, reorganitzant horaris, actuacions i espais, “les diferents entitats i persones que han col·laborat ens van demanar de seguir endavant amb la diada”. Entre els tallers amb més èxit han destacat els tallers de samarretes,  de reciclatge, pins, malabars, papiroflèxia... on han participar nombrosos xiquets i xiquetes. Les actuacions més destacades han estat les del Pallasso Muniato, Josep Bordes, el Petit Cor Fluminé, el conta contes de Judit i la representació escènica d’alumnat de l’Institut Joaquin Bau. Durant l’acte dos ex-alumnes de l’Institut de Roquetes també han presentat el seu treball de recerca sobre les retallades.
La diada ha acabat amb una breu presentació de la Plataforma on s’ha destacat el perill de precarització del sistema educatiu públic català, que en dos anys ha vist reduït el seu pressupost més d’un 12% (una mostra és que el curs passat es va tenir el mateix pressupost que al curs del 2007 tot i tenir 100.000 alumnes més).
La diada també ha presentat un vídeo on participen destacades personalitats de les Terres de l’Ebre com Josep Bordes, Victòria Campos, Manolo Tomàs així com famílies, estudiants, docents... El vídeo presenta una escola pública catalana deteriorada que recula amb “el risc de tornar al model d’escola en blanc i negre del franquisme, on només unes poques persones podien estudiar i amb unes aules massificades”.
La Plataforma ha informat que seguirà treballant per conscienciar la ciutadania que “cal defensar un model d’escola pública de qualitat per benefici de tota la societat”. Durant aquest curs la Plataforma seguirà organitzant activitats en aquesta línia.
Finalment des de la Plataforma s’ha volgut agrair l’assistència i la col·laboració desinteressada d’artistes, AMPAS, docents de primària i secundària, entitats i associacions sense les quals no hagués estat possible aquesta diada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks