Periodisme Juvenil

El PSC insta a la Generalitat a pagar el deute als ajuntaments

dijous, 26 de gener de 2012

Els grups municipals del PSC als ajuntaments d'Amposta i Tortosa han entrat una moció en què insten al govern municipal a fer públic el deute del Govern de la Generalitat amb l'Ajuntament i en què insten a la Generalitat a liquidar-lo de forma urgent. La moció també es presentarà a la resta dels ajuntaments de les Terres de l'Ebre davant la preocupant situació econòmica i financera dels municipis.
El primer secretari del PSC de l'Ebre i portaveu del grup municipal Socialista a Tortosa, Antoni Sabaté,  ha explicat que la moció arriba després que el govern de CiU a Catalunya no hagi complert amb el mandat del Ple del Parlament que, en la sessió del 20 d'octubre de l'any passat, va aprovar fer públiques les dades sobre el deute de la Generalitat i abonar als ens locals el deute que la Generalitat hi tenia pendent, bé de forma immediata o amb un calendari de pagaments. “Per això instem al govern a liquidar aquest deute amb els ajuntaments de l'Ebre de forma urgent i prioritària”.
En el cas de Tortosa, el deute pot ser molt important atenent que ja s'ha fet públic per part del govern municipal que la Generalitat no ha pagat 4 milions d'euros corresponents a la Llei de Barris. Pel que fa a Amposta, segons fonts del govern, el deute seria de 2 milions d'euros, si bé el portaveu del grup, Antoni Espanya, ha assenyalat que aquesta quantitat podria ser superior. “Es concretaria amb les dues escoles bressol municipals, l'Escola d'Art i disseny, el deute de l'agència catalana de l'aigua, el PUOSC, i finalment, les subvencions compromeses amb les escoles de les bandes de música de la ciutat”, ha detallat, tot insistint que “estem parlant de serveis essencials per al funcionament de la ciutat.” Quant a les escoles de música, Espanya ha recordat que el govern va fer bandera de les subvencions que s'havien aconseguit, però que “lamentablement, acabat el 2011, aquests diners no han arribat”.
Els dos portaveus han apel•lat als seus governs a exercir una actitud responsable i no partidista perquè la moció es pugui aprovar per unanimitat. “És una bona oportunitat  perquè és una moció positiva que beneficia als nostres municipis”, ha puntualitzat Espanya.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks