Periodisme Juvenil

Superlluna

dissabte, 19 de març del 2011

La pròxima nit de dissabte la lluna es trobarà més a prop de la Terra del que és habitual, un fenomen que es coneix com a perigeu i que quan coincideix amb la lluna plena se l'anomena super lluna, perquè el satèl·lit es veu un 14% més gros del que és habitual. Malgrat tot, la Lluna encara estarà a 356.000 quilòmetres de la Terra.

Els experts expliquen que el millor moment per poder copsar l'escala i la proximitat de la Lluna a la Terra és tot just quan surt, després de la posta de sol, quan encara es pot veure a prop de la línia de l'horitzó i la il·lusió visual es confon amb els objectes de la realitat.

Els científics s'han afanyat a desmentir moltes de les teories que han aparegut associant catàstrofes com erupcions, terratrèmols i tempestes amb aquest fet. El que sí que pot afectar, per exemple, és la intensitat d'algunes marees. L'última super lluna va tenir lloc el 23 de març de l'any 1993.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks