Periodisme Juvenil

Quan la hipocresia regna (article de David González Caballero)

dissabte, 26 de març del 2011

No fa molt va ser noticia que CiU i PP havien salvat el major monument franquista que ens queda  a Catalunya, situat concretament al bell mig del riu Ebre, en el tram que passa per dins de la ciutat de Tortosa. El col·lectiu Panxampla havia presentat 856 firmes a favor de l’enderroc de tant infame monument a més de reclamar el compliment de la Llei de Memòria Històrica tot i que, i amb excuses que ratllaven el patetisme, el Partit Popular va aconseguir dividir la coalició governant i va poder aturar la moció popular.

El problema és que no només Tortosa té vergonyosos monuments d’aquest tipus. Al meu poble, a Sant Carles de la Ràpita, tenim una creu que simbolitza els “25 años de Paz” i que gairebé ningú s’ha molestat a demanar que la retirin. A Peñíscola, ciutat turística molt important del litoral llevantí, té com a artèries principals l’avinguda “José Antonio” i l’avinguda “Primo de Rivera”.
Com gosen alguns criticar a Companys, a Carrillo o a altres personatges de la guerra civil mentre mantenen símbols dels més vils assassins que ha conegut Espanya durant el segle XX? La hipocresia de la dreta (representada pel PP) es torna a lluir.


Ara venen les municipals d’aquí poc i ciutats com Tortosa o com Sant Carles de la Ràpita, amb un alt percentatge d’immigrants, potser veuen com l’adveniment de la ultra-dreta passa d’un temor a una realitat. PxC, partit xenòfob que encapçala Josep Anglada va obtenir quasi 700 vots a Tortosa (6 per cent dels vots totals) mentre que a la Ràpita obtingué 104 vots (poc més d’un 1 per cent). Es presentarà a les municipals? Espero i desitjo que no.

Foto arxiu de  Periodisme Juvenil:. monument franquista del
qual es vol aprofitar la pilastra per fer un pont.
Dades de l'autor:

És un article de David González Caballero, el autor del bloc "El Internacional": http://theinternationalone.blogspot.com/
És estudiant de Barcelona i estudia Majister, i ens hem intercanviat dos articles, i així unir-nos els blocs d'aquestes terres ja que ell estudia a Barna, però és de Sant Carles de la Ràpita! 
David, gràcies pel teu article!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks