Periodisme Juvenil

Les primeres reaccions polítiques davant l'aprovació del nou Pla de Conca de l'Ebre

divendres, 28 de febrer del 2014

TORTOSA.- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, s'ha referit a la recent aprovació del Pla Hidrològic de Conca de l'Ebre, per part del Consell de Ministres del Govern de l'Estat, per desmentir que el cabal mínim que inclou vingui a satisfer les necessitats del Delta de l'Ebre, tal i com ha assegurat la vicepresidenta de l'executiu central. "En cap cas cobreix les necessitats d'aigua que requereix el delta i les Terres de l'Ebre", ha indicat l'alcalde, després de recordar que l'aprovació del Pla arriba amb retard i s'ha preguntat si en el transcurs d'aquesta demora el Govern del Partit Popular ha pogut incloure alguna modificació substancial que ningú coneix.

Bel ha recordat que l'Ajuntament de Tortosa ha manifestat en diferents ocasions la seva disconformitat amb aquest Pla i que va presentar unes al·legacions que van ser rebutjades. L'alcalde ha qualificat de "maniobra" l'aprovació avui del Pla, ja que malgrat que es pot recórrer als tribunals, no es resoldrà fins molt després que expiri el seu període de vigència.


Els socialistes de l’Ebre intensificaran l’acció parlamentària per aturar el pla de conca del govern del PP
El PSC intensificarà l’acció parlamentària contra el Pla Hidrològic de la Demarcació de l’Ebre del govern del PP que avui ha aprovat el Consell de Ministres. El senador Joan Sabaté ha insistit avui en què Europa no pot acceptar la proposta de cabal mínim de 80 metres cúbics per segon alguns mesos per l’any i que “seria un desastre que afectaria al Delta molt negativament”.
Sabaté ha assenyalat que els socialistes tornaran a insistir-hi a Europa, a les Corts Generals i al Parlament de Catalunya i intensificaran la lluita des dels ajuntaments. En aquest sentit, ha recordat que el canvi electoral que es va produir a Espanya l’any 2004 amb l’arribada dels socialistes al govern va permetre derogar el transvasament previst pel Pla Hidrològic Nacional del PP que va comptar amb el suport de CiU.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks