Periodisme Juvenil

Rumb al SÍ

diumenge, 19 de juliol del 2015

EL RACÓ D'EN DAVID.- Cada cop estic menys convençut amb això de la independència. No amb el voler-la o no, que això tinc claríssim que és un sí, sinó amb el fet de que l'aconseguim. Veig que la classe política ha desgastat el procés i no han sabut unir-se verdaderament per l'objectiu en comú: la sobirania de Catalunya. 

Pel que fa a la llista ciutadana o la llista d'ERC+CDC té una part positiva i un altra negativa. Per una banda, ciutadans sense cap vinculació política i que simplement defensen el procés però per l'altra se li sumen polítics com Artur Mas. I resulta que si guanyen el President no seria el nº1 de la llista sinó Mas que va en cinquè lloc. Això embruta la llista i em fa tenir una part de desconfiança. 

D'altra banda tenim a la CUP que no han format part de la llista. Això farà que es el vot independentista vagui cap  a una banda o un altra i potser debilita el camí cap a la independència. Però que la CUP no estigui adherida a la llista també té una part bastant positiva. Poden agafar els vots dels que no estan convençuts de la llista unitària. I sumant les dues llistes del SÍ potser, i només potser, aconseguiríem una majoria sòlida al Parlament de Catalunya. 

El PP baixarà els vots però Ciutadans agafaran aquesta pèrdua de vots deixant-los en molt bona posició. I ara per ara no sé qui em fa més por, si els "naranjitos" o els de la gavina amb un cercle. Els del cercle també em fan una mica de por. Tot i que m'agraden les seves polítiques no estan a favor de la independència i no sé quin joc hi jugarien al procés.   

Dit això aquesta és la meva "loto" per a les eleccions. (No vol dir que és el que jo vulgui sinó el que crec que sortirà). 
1.ERC+CDC
2. CUP
3. PODEM (o similars)
4. PSC
5 Ciutadans
6.PP

Del 4 al 6 no veig clar el ordre. 

1 comentari:

  1. BENITOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    ResponElimina

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks