Periodisme Juvenil

La política tortosina dóna el tret de sortida a la campanya electoral

divendres, 8 de maig del 2015

TORTOSA.- Aquest divendres a les 12h de la nit s'ha donat el tret de sortida amb la tradicional penjada de cartells electorals. Els diferents partits que s'han presentat a les municipals han donat a conèixer el cartell, l'eslògan i cap a on anirà orientada la campanya. 

ERC va ser el primer partit en penjar el cartell. L'alcaldable, Josep Felip Monclús, ha explicat que Tortosa és la nova ciutat per fer un nou país. De fet, aquest és l'eslogan del seu cartell electoral que van mostrar a la plaça de l'Ajuntament. La candidatura dels d'ERC consta de 21 persones més 10 suplents. 

Posteriorment, Jordi Jordan, el cap de llista de Movem Tortosa va mostrar el seu cartell que pretén que "Junts, movem Tortosa!". Jordan ha explicat que s'estan vivint moments complicats on hi ha una gran crisi social, econòmica i política. El de Movem ha criticat el Govern municipal que "no ha escoltat ningú". La nova plataforma política pretén "aconseguir un canvi per poder construir una Tortosa més democràtica.".

Per la seva banda, l'actual alcalde i cap de llista de CiU, Ferran Bel, ha explicat que es viurà una campanya "molt extremada" amb partits d'extrema dreta i partits d'extrema esquerra que radicalitzaran el seu missatge. En canvi, ha dit, "que la candidatura de CiU és la de gent centrada i que treballen en positiu". Bel ha destacat el gran nombre de candidatures, 9 en total. L'alcalde ha dit que a ells els trobaran on han estat sempre, "centrats i treballant per a tota Tortosa".  

Després han estat els del PSC qui han enganxat el seu primer cartell on anima als tortosins i tortosines a "atrevir-se i votar Roig". El seu alcaldable, Enric Roig, ha explicat que volen millorar Tortosa i que volen protagonitzar un canvi que és necessari. Roig ha recordat totes les propostes que durant aquesta legislatura han anat presentat i per això "no arriben amb les mans buides". El socialista ha destacat que presenten una candidatura renovada amb gent jove i gent gran. Roig també ha criticat a l'actual Govern per no preocupar-se pels problemes de la gent. L'alcaldable assegura que estan tirant en ganes aquesta campanya electoral que "sense dubtes", els "portarà a governar Tortosa d'un altra manera.". 

El cartell de Plataforma per Catalunya pretén fer "fora la casta" que porta "35 anys robant i estafant als ciutadans". El seu alcaldable, Jordi Casanova, ha reiterat l'eslògan del partit, "primer els de casa". Ha volgut explicar, però, que no està en contra de ningú i està d'acord que vinguin persones "amb tota la legalitat". Per últim, Casanova vol recuperar la ciutat que actualment està "plena de delinqüència i brutícia". 
Som Tortosa han volgut agrair a totes les persones que han fet possible la candidatura. La candidata, Maria Merino, ha explicat que vol que la gent miri els programes i espera que sigui una campanya participativa on tothom tingui dret a la informació i s'actuï en conseqüència. 

La CUP no han volgut penjar el primer cartell a la plaça de l'Ajuntament. S'han desplaçat fins al Pàrquing del Carrer Montcada que "és un símbol de les polítiques que s'apliquen a Catalunya i a la ciutat on un sol que era públic es destina en finalitats privades", segons ha explicat el candidat Xavi Rodríguez. També ha explicat que han fet un cartell de grup per explicar que la CUP treballa de manera conjunta i assembleària. 


Els del PP no han fet l'enganxada del primer cartell i tampoc se'n sap cap declaració ja que per un acte de campanya electoral a Tarragona no han pogut atendre als mitjans locals. Tampoc ho ha fet DN que no van enviar convocatòria i tampoc es van presentar a enganxar cap cartell. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks