Periodisme Juvenil

Ferran Bel perd la majoria absoluta a Tortosa

dilluns, 25 de maig del 2015

TORTOSA.- Davallada important de CiU a Tortosa on perd la majoria absoluta i es queda amb tants sols 8 regidors. Tot i això, Bel continua sent l'opció més votada a la capital del Baix Ebre comptant amb el suport de 4633 votants. 

En una diferència de més de 2000 vots se situa ERC i Josep Felip Monclús que sense cap mena de dubtes serà la clau per al govern. Amb 4 regidors els republicans hauran de pactar o per continuar com fins ara o optar pel canvi. 

La nova formació política, Movem Tortosa, ha aconseguit entrar amb força i l'equip de Jordi Jordan obté també 4 regidors gràcies als 2196 votants. Els que s'havien presentat com alternativa no han acabat d'aconseguir el seu missatge i es queden com a tercera força política a l'espera de possibles pactes. Jordan podria intentar aconseguir un tripartit si pacta amb ERC i el PSC. 

El Partit Socialista de Catalunya mantenen 3 regidors al consistori però queden relegats a la quarta força política. L'arquitecte, Enric Roig, ha aconseguit 1597 vots dels tortosins i tortosines.  

Gran sorpresa la de la CUP que aconsegueix entrar al consistori amb 1 regidor i 930 votants. El cap de llista, Xavi Rodríguez, entra a l'Ajuntament i fa fora la representació de Plataforma per Catalunya. 

El Partit Popular i Xavier Dalmau continuen mantenint el seu regidor i es queden al consistori amb el suport del 5,77% dels vots. 

Queden fora Som Tortosa, el cercle local de Podemos que a les Terres de l'Ebre no ha sabut transmetre el mateix missatge que s'ha aconseguit fer a ciutats com Barcelona o Madird. PxC perd la seva representació i DN ha resultat gairebé insignificant en les eleccions. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks