Periodisme Juvenil

Hi ha pobresa a l’oposició?

dimarts, 5 d’agost del 2014 | 0 comentaris

TORTOSA.- Els grups municipals del PSC, ERC, ICV-Entesa per Tortosa i PP han enviat un comunicat aquest dimarts on han reprovat l’actitud de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en el Ple municipal ordinari del mes d'Agost. L'oposició assegura que Bel "va insultar de forma oberta, i sense retractar-se, el conjunt dels membres que conformen l’oposició als quals va titllar de tenir “pobresa intel·lectual”.". Els grups municipals també critiquen que més enllà que l’alcalde no es disculpés, es va produïr un fet més greu. Ferran Bel va demanar que les seves paraules no constessin en acta. A més, Bel ja havia fet aquestes declaracions a través dels mitjans de comunicació en diverses ocasions.

Per tot això, l'oposició considera que  l’actitud que va tenir l'alcalde "és impròpia de la màxima autoritat de la nostra ciutat". i a la vegada denota les mancances i temors d’un alcalde que no ha sabut gestionar l’ampli suport que li va donar la ciutadania de Tortosa. I ja no només parlem del menysteniment constant cap a l’oposició sinó cap a la ciutadania en general.

Finalment  li ha recordat a Ferran Bel "que pobresa és sinònim de mancança, escassedat i insuficiència. Adjectius amb els quals  qualificaríen la gestió de Bel, però mai la seva intel·lectualitat com a persona o polític.".

FOTO-DENÚNCIA: L'espai d'esport al parc, trencat

dilluns, 4 d’agost del 2014 | 0 comentaris

FOTO-DENÚNCIA.- Cesar Cervera ens ha enviat unes imatges al nostre espai de denúncia que vam activar fa uns mesos. Aquest espai del blog serveis per denunciar coses en mal estat de la ciutat o coses que provoquen un malestar als ciutadans del territori. En les imatges enviades, es pot veure que l'espai per fer esport que hi ha al parc municipal Teodor Gonzalez de Tortosa està totalment trencat pel vandalisme constant i per la falta de manteniment. 

En la primera imatge, podem veure que falta un seient a l'espai per fer bicicleta. Normalment hi ha dos seients amb els corresponents pedals i dues distàncies diferents per a diferent públic. Un d'aquests, ja no hi és. 

Per tant, tot i que es pot continuar fent servir un dels dos seients, l'altre queda totalment inhabilitat. 



En un altra de les imatges enviades per Cesar, podem veure que en el següent espai per exercitar les cames, falta un dels balancins per posar el peu. Per tant, queda també inhabilitat l'aparell a més de ser un perill per als xiquets i xiquetes. 


"Batxillerat escènic a l’Institut Joaquim Bau" d'Ada Garcia

Personalment, com a ex-alumna de l’institut J.Bau he près la decisió d’escriure aquest text per expressar com m’he sentit aquests dos anys de la meva vida cursant el batxillerat escènic al centre. Per començar, cal dir que esperava cursar dansa, música i teatre entre altres coses. La realitat va ser un poc diferent, no hi havia dansa  ni història de l’art, una aberració tenint en compte que he cursat un batxillerat d’ART. 

A més, no hem anat a veure cap obra professional ni hem tingut un professor especialitzat en la matèria, la qual cosa ho trobo una falta de respecte cap a tots aquells que esperaven dos anys d’una bona formació teatral. Tot i així, puc dir que he gaudit d’un professor de música excel·lent i una professora de teatre inusual que m’ha transmès l’art de viure. Que he après? Música, l’art de compartir i perdre la por a l’escenari.  Per tot això i per la mala gestió del centre o del sistema educatiu referint-se a aquest batxillerat he realitzat aquest text. 

Per concloure, han sigut dos anys especials, plens de vida i d’experiències noves però no d’una bona formació cap a un futur. Per tant, em pareix una farsa per a tots aquells petits o grans somnis que han fet o faran que la gent faci cap a aquest batxillerat escènic esperant ser il·lustrats adequadament.


Ada Garcia Limbos
Ex-estudiant de Batxillerat escènic a l'Institut Joaquim Bau
 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks