Periodisme Juvenil

"Taps per una bona causa" de Xavi Llambrich

dimarts, 9 de desembre de 2014

OPINIÓ L’Aaron és un noi de 9 anys de Jesús i Maria que sofreix una paràlisi cerebral severa. La malaltia requereix que tingui una persona pendent d’ell les 24 h del dia, ja que necessita que li ho facin tot. 28/11/2014A pesar de que ell es mou, no camina, ni parla. El seu problema consisteix en el fet que la part esquerra del seu cervell, que és la més important i la que dóna les ordres al cos, està afectada, i la part dreta no pot fer les funcions d’aquesta. A més pateix crisis compulsives i una sèrie de problemes tant del seu desenvolupament com digestius. 
Tot va començar en el moment del part quan els metges van veure que el nen no tenia oxigen i estava sofrint. Quan va néixer se’l van endur a la incubadora, i a la mare a l’habitació. Al pare se’l va avisar de seguida del que passava però la notícia era molt duraa i justament feia 13 dies que havien mort els seus (els avis paterns de l’Aaron), pel que no va saber reaccionar i no va dir res fins que el doctor va donar-los la notícia que el seu fill en aquells moments l’estaven traslladant en helicòpter a l’hospital Sant Pau de Barcelona, on allí va estar hospitalitzat un mes.
L’Aaron va néixer a les 11.55 h però no va ser traslladat fins a les 18 h a causa de l’estat tan crític en que estava. Havia sofert 2 parades cardíaques i li havien hagut de perforar el pulmó dret per poder extraure-li tot el líquid acumulat. 
Actualment l’Aaron va al centre d’educació especial Verge de la Cinta-Fundació Mercè Pla. Ell hi va content, ja que fan moltes activitats a pesar de les seves limitacions. La mare ens explica que: “dintre de la classe l’ambient és molt bo i que l’equip del centre són fantàstics, són gent que val molt per això”.
La gent de les Terres de l’Ebre està col·laborant amb la recollida de taps i tot el que es fa relacionat amb l’Aaron, ja que la família necessita ajuda econòmica per aconseguir una sèrie de coses per facilitar-los el dia a dia, però ara per ara el que els corre més pressa és poder aconseguir un vehicle adaptat. També haurien de fer reformes per adequar la casa a les seves necessitats. L’Aaron us proposa un intercanvi, us regala un somriure “a canvi de taps, xapes i llaunes”. Entre tots podem. Som una terra unida, i som capaços d’aconseguir tot el que ens proposem! Els telèfons de contacte per si teniu algun dubte és: 
Mare: 677863483
Àvia: 607452241

Xavi Llambrich

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks