Periodisme Juvenil

En democràcia: llibertat o disciplina de vot?

dimarts, 21 de gener del 2014

EL RACÓ D'EN DAVID.- Núria Ventura ha estat valenta, al igual que Geli i Elena. Dic valenta amb un sentit polític. És a dir, crec que en una democràcia no hauria d'estar tant qüestionada la ruptura de la disciplina de vot en certs moments. 

Aquesta disciplina que obliga a tots els membres del partit a votar el mateix al Parlament o a les Corts espanyoles, només fa que segregar als d'un mateix grup
polític en determinats temes. Ventura, Geli i Elena, han optat per trencar-la i aquest trencament si no hagués creat tant enrenou pels del mateix PSC, enriquiria més el patit. No tothom del PSC creu amb el projecte federalista, n'hi ha també que creuen amb la independència o almenys amb el dret a decidir. I aquests votants i militants amb una ideologia diferent també haurien de tenir cabuda en partit que semblava aproximar-se a les esquerres.

No entenc com poden retreure  l'acció realitzada pels tres diputats socialistes. No s'entén precisament perquè el PSC va trencar la disciplina de vot a les Corts espanyoles per aquest mateix tema. Sembla ser que tenen poca memòria o com diria la meva mare, "memòria de peix". 

Disciplina de vot que el PSOE demana trencar amb el tema del avortament als membres de diferent pensar de les files del PP.  Per tant, per què només ho volen aplicar quan els convé? 

D'altra banda, l'acció dels crítics socialistes només compleix el programa socialista català que havien presentat per a les eleccions. Està dient així el PSC que no volen seguir el que havien promès als seus votants? 

D'aquesta forma, el PSC només fa que crear distàncies més grans entre els membres del seu partit. Primer l'expulsió d'un militant per anar a un acte d'ERC. Després amb la suspensió de càrrecs cautelars dels tres diputats... No m'estranyaria que el PSC anés perdent militants si no aclareixen seriosament aquest tema i si no deixen de ser tant dictatorials en la democràcia actual.  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks