Periodisme Juvenil

La resistència estudiantil valenciana assenta les seues bases en Benimaclet

dijous, 8 d’agost de 2013

PAÍS VALENCIÀ.- Desprès de més de setze hores de debats i votacions durant el 3 i 4 d’agost en l’Associació de Veïns de Benimaclet (València), els quasi 80 membres del plenari del Front d’Estudiants del País Valencià van assentar les bases polítiques i organitzatives sobre les quals es pretén alçar la resistència davant el progressiu desmantellament de l’ensenyament públic.
Durant l’estiu de 2012, el Front d’Estudiants del País Valencià va nàixer com la primera trobada entre les diferents associacions estudiantils del nostre territori. Va suposar una aproximació històrica. Un any desprès, el FEPV ha viscut un nou episodi històric per al moviment estudiantil valencià amb aquesta segona trobada, l’encontre més nombrós d’estudiants valencians en les darreres dècades.
Els debats de la trobada giraren entorn al model d’organització del FEPV; a quin ha de ser el seu plantejament estratègic, és a dir, quines seran les directrius d’actuació per als sindicats de cada territori; i també a l’anàlisi de la realitat del moviment estudiantil a tot l’estat i com establir la coordinació que, fins ara, passa per treballar en la plataforma d’Estudiants en Moviment. A més, també s’analitzaren les últimes contrareformes educatives: la LOMQE i l’Estratègia Universitat 2015, la qual ha recuperat vigència amb l’últim informe d’experts del ministre Wert.
El lema d’aquesta trobada va ser “Enllaçant lluites, construint resistències”. Els atacs a l’educació pública s’agreugen cada any: pujades de taxes universitàries, retallades en beques, acomiadament d’interins, contrareformes educatives segregadores... I la resposta, la lluita, també ha d’augmentar. Aquest ha sigut l’objectiu de la trobada: consolidar una organització capaç d’enfortir-nos política i organitzativament.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks