Periodisme Juvenil

Protestes a Tortosa en contra de les retallades en educació

dimarts, 22 de maig del 2012


Avui més d’un centenar de persones s’han concentrat davant dels Serveis Territorials de Tortosa, per protestar, en una jornada de vaga a les escoles, en contra de les retallades en el sector d’Ensenyament i  per l’augment de les taxes universitàries.
Durant la protesta em pogut sentir consignes com “Menys retallades a l’educació”, “Som el poble i no l’enemic” “No a les retallades” o “Menys policia i més educació”.  Hi havia un total de més de vint agents entre Mossos d’Esquadra i Policia Local que controlaven el perímetre de la protesta. Molts dels presents protestants s’han queixat de l’extremada presència policial durant la concentració.
La vaga s’ha seguit a un 50% en els centres de secundaria, i un percentatge menor a l’educació primària, amb un total del 25% del seguiment. Un percentatge esperat, però no satisfactori, ja que consideren que seria un èxit que la vaga es pugues secundar al 80% entre centres primaris i secundaris.
Els professors es queixen de la classe política, ja que no escolten als pares, alumnes i professors, i que no se’ls està garantint un futur adequat. Les retallades les noten amb la massificació de les aules, acomiadament de professors interins, treballar un hora més l’any  vinent amb el mateix jornal... fets que no garanteixen una bona qualitat de l’educació.
Els alumnes estan farts de la situació en la que viuen i pensen que per això és bo unir-se professorat i alumnat en les protestes ja que així fan més força per lluitar en contra de les retallades. Asseguren també que l’any vinent encara és notaran més aquestes retallades i que enguany ja es nota a nivell acadèmic. 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks