Periodisme Juvenil

L'entrevista: El integrants de música Xeic! han viscut, viuen i volen viure a les Terres de l'Ebre!

dijous, 5 de setembre del 2013

Avui Periodisme Juvenil tenim el plaer d’entrevistar a un grup que està revolucionant Catalunya, ells són de les Terres de l’Ebre i lluiten per un objectiu comú: la música. Xeic! i les seves lletres ens animen, ens porten a agafar somriures, i a lluitar per Catalunya. Benvolguts i gràcies per acceptar aquesta entrevista. 

Xeic! de concert a Reus amb Manu Caho
Primer que tot m’agradaria saber d’on ve aquest grup i quan es forma? (éreu amics, de la mateixa colla...)? "Va començar l'any 1999 com un grup d'amics que queden els dissabtes a la tarda per passar un bon ratet fent música. No va ser fins al 2000 que no vam ficar-nos un nom (kontrol antidoping) i vam començar a fer concerts. Al 2008 vam decidir posar-nos el nom de XEIC! i a partir d'allí, la cosa s'ha anat fent gran, passet a passet i amb ganes de seguir avançant i millorant."

Xeic! S’ha fet un lloc al cor de tots els ebrencs i ebrenques, quan vau començar us pensàveu tenir la repercussió que teniu ara? "No ha estat una cosa buscada. Simplement ens hem limitat a expressar lo nostre sentiment envers la realitat que viuen les nostres terres, ja sigui positiva o negativament i potser per això, aquella gent que comparteix aquest pensament ens té una estima especial."

Si alguna cosa es una característica que us fa encara més grans és l’empatia amb el públic, la interacció total amb els vostres fans, què és per vosaltres el vostre públic?  "És lo més important!!! Sense ningú que t'escolti, de què serveix fer música??? Cuidem molt la relació amb la gent que ens segueix i ens escolta. A més, en directe la intereacció amb la gent és vital per la nostra manera d'entendre la festa.· 

Les vostres lletres solen tenir un to reivindicatiu i heu portat el nom de l’Ebre per tot el país, per què aquest compromís tant fort amb les nostres terres? Pel mateix que he dit abans. Nosaltres hem viscut, vivim i volem viure a les Terres de l'Ebre, per això que les defensarem sempre!

Us heu sentit mai criticats pel parlar de les Terres de l’Ebre i el nostre tipus de música? "No. Tot al contrari. Molta gent de fora de les nostres terres es fica en la nostra pell i ens dona el seu recolzament."

Si una cançó us ha portat a fer el gran salt, podríem dir que és la de “Tornarem” una cançó que explica ben bé la lluita per la llibertat del nostre país. Què sentiu quan tota la gent s’uneix per cantar aquesta cançó al final dels vostres concerts? "És una sensació única i que es repeteix a cada concert  des que vam presentar el videoclip, que ja porta més de 65.000 visites. No esperàvem que tingues aquesta repercussió, però ens sentim afalagats."

Com va ser la vostra primera vegada dalt d’un escenari? I ara, després de pujar-ne a molts, com encareu el vostre repte de cada nit? "Francament, de la primera vegada poca cosa recordem, ja que fa 13 anys, però si que hi ha una cosa en comú a tots els concerts que fem, les ganes en que pugem a l'escenari."

Estareu a la Via Catalana per la Independència? A on? Per què? "Sí. Creiem que estem en un moment clau de la història de Catalunya i tots els que creiem amb el projecte hem de fer força.
Pel que fa al lloc...com que vivim a diferents pobles, cadascú anirà al lloc més proper."

Doncs moltes gràcies per contestar-nos tant amablement a les nostres preguntes, jo us desitjo molt d’èxit però sobretot espero que portéssiu aquestes terres molt lluny. Molta sort i molta música! 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks