Periodisme Juvenil

Cinta Ferrando, segona reina del segle XXI amb el nom de la patrona

dimecres, 28 d’agost del 2013

http://www.tortosa.altanet.org/intercat/cinta13/pubilles/fotos/CINTAFERRANDOPINANAREINA2013.jpg
Reina 2013: Cinta Ferrando
TORTOSA.- La pubilla de Festes de la Cinta 2013 es diu Cinta Ferrando Piraña del Montepio Conductors. Que la reina de festes tingues el mateix nom de la patrona no succeia des de l'any 2004 en que la reina va ser Cinta Subirats Pla, del Club Patí Tortosa. Ferrando va ser eligida reina el 10 de juny per totes les pubilles d'aquest any i s'ha convertit en la segona pubilla Cinta del segle XXI. Tampoc hi va haver-hi pubilla reina que es digues Cinta durant la decada dels 70,80,90. Pel que fa a les pubilles petites no fa tants d'anys que la protagonista porta el nom de la patrona. L'any 2010, Cinta Espuny Gisbert de l'Associació de Veins de Sant Llatzer va reinar el tron infantil. Cinc anys abans ho va ser Cinta Carbó Gargallo de l'AAVV de Ferreries - Sant Vicent.  Pel que fa a la dècada dels 90' l'any 1994 ho va ser Cinta Colomé, única en aquesta década. Als anys 80, concretament el 1985 la protagonista infantil va tornar a dir-se Cinta (MªCinta Guinobart). Dos anys abans, MªCinta Gilabert, també era proclamada reina infantil. MªCinta Mestre ho va ser l'any 1982. 



Totes aquestes curiositats les podrem veure el proper dissabte en plenes Festes de la Cinta 2013, on es reuiniran totes les pubilles des de l'any 1966. Aquesta desició de reunir totes les reines pubilles i pubilletes s'emmarca dins de la commemoració dels 150 anys que Cinta es va nomenar patrona de la ciutat de Tortosa de manera oficial després d'una moció presentada per un regidor. 
http://www.tortosa.altanet.org/intercat/cinta10/pubilletes/fotos/CintaEspunyGisbert.jpg
Cinta Espuny, reina infantil 2010

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks