Periodisme Juvenil

Entrevista amb David Rodríguez, alcalde de Solsona

dimarts, 20 d’agost del 2013

En una nova edició de l’entrevista tenim el plaer de poder entrevistar a l’il·lustríssim senyor David Rodríguez, alcalde de Solsona. Moltes gràcies per acceptar aquesta entrevista amb el web Periodisme Juvenil.

1. Solsona manté encara avui els seus principals atractius, la calma i la riquesa del patrimoni històric i cultural. Per tal que la gent ho sàpiga, quin indret és el més especial per als ciutadans de la ciutat? 
Imatge diari ARA
"Depèn del que hi busquin. Per festes, l’epicentre del bullici és la plaça Major; un punt molt estimat i icona de la ciutat és la recollida plaça de Sant Joan, a la qual va dedicar un poema Josep M. de Sagarra; però també hi ha racons de gran valor arquitectònic, com la catedral i la plaça de Palau; i indrets molt concorreguts per a la ciutadania que camina i practica esport a l’aire lliure, com el parc de la Mare de la Font i la zona de la ribera. Afortunadament, la ciutat té molts espais entranyables."

2. I per vostè, quin és el lloc que més li agrada?
"Personalment, qualsevol d’aquests indrets esmentats. No tinc una especial predilecció per cap d’ells."


3. Quin projecte de millora més important està fent ara el consistori per la ciutat?
"Probablement en aquests moments és la construcció d’una rotonda a la carretera de Manresa a l’altura de la urbanització de la Cissa, una obra conjunta amb la Direcció General de Carreteres. És una actuació reclamada durant molts anys per millorar la seguretat en un dels punts més conflictius de la xarxa viària urbana. Amb tot, per a l’Ajuntament l’obra emblemàtica dels darrers mandats és la construcció de la biblioteca comarcal, aturada per motius de finançament i de la qual esperem poder reprendre els treballs ben aviat."

4. Voldria parlar ara sobre l’actualitat de Catalunya, hauria de ser aquesta independent? Per què?
"Sí, ha de ser independent per motius identitaris, culturals i econòmics. Però, sobretot, perquè no conec cap país que hagi portat fins al final el procés d’independència i després s’hagi replantejat tornar enrere. Vol dir alguna cosa. Necessitem un estat propi i més justícia social."



5. Què en pensa de l’objectiu de dèficit marcat per a Catalunya?
Imatge DIRECTE.cat
"És una mostra més de la deslleialtat del govern espanyol cap a la resta d’administracions. L’estat és l’administració menys complidora amb l’objectiu del dèficit i, en canvi, exigeix a la resta fer l’esforç més gran. És una actitud molt poc exemplar."

6. Creu que Convergència Democràtica de Catalunya ha estat finançant irregularment el seu partit?
"Això ho ha de dir un jutge. A mi em pot semblar que hi ha prous indicis per pensar que ha estat així, però ho ha de determinar la justícia, al marge de la política."




7. I referent a l’estat espanyol, creu que Bárcenas ara diu la veritat acusant a la Sra. Cospedal?
"No me’n fio, ni del senyor Bárcenas ni de la senyora Cospedal. Però estic convençut que no s’han fet bé les coses al PP, i em sembla un escàndol vergonyós que no donin les explicacions que la ciutadania es mereix."
 http://s01.s3c.es/imag/_v0/580x299/e/1/9/montaje-barcenas-cospedal-2.jpg
8. Creu que el PP es va finançar irregularment?
"Insisteixo que això ho ha de dir el jutge. Hi ha una llei de finançament de partits, però, que afavoreix que puguin rebre donacions anònimes. És un escàndol. A part de l’enriquiment del partit, aquí hi ha enriquiment de certes persones que el lideren i és gravíssim. M’agrada, per exemple, el finançament del meu partit, ERC: tot i que pot millorar, és transparent."

9. Quina opinió li mereix la posició de Rajoy sobre aquest cas?
"És un president que amaga el cap sota l’ala, sense donar la cara, i no mereix cap confiança. És trist que en els moments de dificultat que està travessant Espanya hi hagi un lideratge tan pobre. Mariano Rajoy no és un líder."

10. Per últim, quin missatge podria deixar als ciutadans de la seva ciutat i a la resta de catalans i catalanes?
"Que tinguin confiança en el procés que ha engegat el país. La crisi econòmica ens afecta molt greument, però el procés també ens ajudarà a superar-la. Tot va de bracet: no podem continuar sotmesos a un estat que provoca vergonya aliena i que ens tracta com una colònia. Cal paciència –tot i que no massa, ja que els ciutadans han d’empènyer perquè els polítics no es refredin, és ara o mai–, perquè ens en sortirem."

Doncs moltíssimes gràcies Sr. Rodríguez per contestar tant amablement les nostres preguntes i esperem que ens puguem retrobar en un altra ocasió per parlar sobre temes interessants.








0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks