Periodisme Juvenil

Recolzament massiu a Andreu i Rubén

diumenge, 3 de juny del 2012

Des del 30 de maig del 2012, un país sencer es revolta per la detenció de dues persones a Barcelona. Actualment els dos detinguts que ja van declarar, estan en presó preventiva sense fiança. Col·lectius com Jóvens de l'Ebre, Sindicat de CCOO, Maulets, Panxampla i molts més reclamen la llibertat d'Andreu i Rubén. Durant aquests últims dies, hi ha concentracions en les localitats dels dos detinguts, però també a la ciutat de Barcelona.
La Directa va donar la següent informació sobre el detingut de Tortosa, Andreu: 

"Andreu C. va ser detingut a dos quarts d'onze del matí al carrer Carreres Candi de Sants. Tres policies de paisà molt corpulents van pujar fins al seu domicili i van amenaçar amb tirar la porta a terra a patades. El jove originari de Tortosa, actual veí de Sants, va decidir sortir voluntàriament i sorprès davant la violenta escena. El veïnat de l'escala no entenia que estava passant. En vam poder ser testimonis quan ens disposàvem a pujar al domicili (la redacció de La Directa es troba molt aprop del lloc i ens hi vam desplaçar) i els agents ens van preguntar qui érem i què fèiem allà. Per ràdio van comunicar a la central de Mossos que hi havia periodistes i que s'havia d'accelerar tot plegat. Un vehicle camuflat i amb els vidres tintats va aparcar davant del portal i dos agents van introduir-hi el noi, que en tot moment va mantenir la serenor i va aixecar el puny en reafirmació al seu compromís polític."   
 
Segons la nota emesa pels Mossos, el detingut hauria efectuat danys a vehicles d’un taller, tot coaccionant al propietari d’aquest local per tal que tanqués l’establiment. Curto, que té 22 anys, també hauria participat en diversos actes de violència urbana, tot causant danys en diversos establiments, així com a la seu de Foment de Treball i en una entitat financera.

La societat espanyola intenta amagar els culpables de la crisi, mentre la corrupció política, estafes de bancs, especulacions... estan afectant al nostre país, intenten camufuflar la situació imputant a persones com l'Andeu que està empresonat per ser crític, per lluitar per un futur millor i més digne, per defensar els drets socials i laborals, les llibertat individuals i col·lectives.


Imatges via Facebook

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks