Periodisme Juvenil

La Comissió per la retirada de símbols franquistes de Tortosa exigeix treure el monument de la Batalla de l'Ebre

dissabte, 11 d’abril del 2015

TORTOSA.- La Comissió per la retirada de símbols franquistes de Tortosa ha emès un comunicat on exigeix la retirada del Monument en commemoració a la Batalla de l'Ebre. 

Després que mesos enrere s'hagi tornat a obrir el debat per decidir que fer-lo, la Comissió demana un cop més la retirada i posteriorment conservar-lo en un museu. En el comunicat també asseguren que mai han demanat la destrucció de cap símbol franquista i que sempre han optat per exposar-los en galeries.  Expliquen també que és un "despropòsit" fer una consulta sobre la retirada de monuments franquistes i una falta de respecte a les persones que han patit la repressió. La Comissió s'agafa a les recomanacions de la Generalitat que opten per la retirada, sense consulta prèvia, d'aquests símbols franquistes per posteriorment posar-ho en museus. 

La Comissió per la retirada de símbols franquistes de Tortosa és un grup de persones vinculades al món de la recerca, la cultura, l'activisme social i polític de les Terres de l'Ebre que ha dut a terme diverses activitats per la retirada de la simbologia franquista de les Terres de l'Ebre amb l'objectiu de "treballar per la justícia, la veritat i la reconciliació i dignificar la memòria de totes les víctimes de la Guerra Civil Espanyola.        

El 13 de novembre de 1964 va acabar la construcció d'aquest monument que aprofitava una de les pilastres del Pont de la Cinta. Dos anys després, el General Franco va inaugurar-lo. Tot i que ja s'han retirat alguns dels símbols més franquistes del monument, el debat segueix obert ja que uns opten per la retirada i d'altres la conservació "pel seu valor artístic i per la seva reinterpretació".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks