Periodisme Juvenil

El PSC de Tortosa reclama una ciutat "més justa i solidària"

dimarts, 19 de novembre del 2013

TORTOSA.- El PSC de Tortosa ha presentat aquest dimarts unes al·legacions a les ordenances municipals del 2014 aprovades el passat octubre i  que no tenen en compte a la ciutadania. Entre aquestes propostes destaca entre altres, aplicar un recàrrec del 25% en l’IBI als propietaris d’habitatges buits, del 50% si són dels bancs, si no els posen a disposició d’una xarxa d’habitatges socials. 
La trentena de propostes s’engloben en cinc grans eixos, segons ha explicat el regidor socialista Enric Roig amb l’objectiu de “fomentar l’ocupació; evitar que els tortosins perdin poder adquisitiu; recuperar el nucli antic i penalitzar als que deixen les seves propietats caure en ruïna, i especialment fomentar una ciutat més justa i solidària on paguin més aquells que més tenen i protegir als que més pateixen la crisi”
Els socialistes proposen també bonificacions i exempcions pel foment de l’activitat econòmica i la creació d’ocupació. “Bel ha oblidat la política econòmica de la nostra ciutat, cada dia es tanquen empreses, mitjanes i petites, comerços, mentre l’alcalde continua enrocat en tirar endavant obres faraòniques”, ha apuntat Roig. Així, es demana al govern, entre altres, que es modifiquin els barems de l’IAE a les empreses que incrementin la mitjana de la seva plantilla de treballadors; la bonificació d’aquest impost en un 95% a aquelles empreses que generin ocupació en menors de 30 anys i majors de 45, i l’exempció del 50% de la taxa d’ocupació de la via pública en el primer any d’activitat de bars i restaurants.
Les al·legacions no obliden l’aposta pel foment de les energies renovables amb bonificacions del 50% de l’IBI en els habitatges que incorporin sistemes d’aprofitament tèrmic de l’energia solar per autoconsum i del 50% a l’IAE a empreses que facin ús d’aquestes energies.
Finalment, en un altre ordre de coses, proposen l’exempció de les taxes del Teatre Auditori Felip Pedrell a les entitats sense ànim de lucre i a les escoles públiques i el cobrament de gual a les benzineres de la ciutat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks