Periodisme Juvenil

El cristianisme contra Plats Bruts

dimarts, 29 de juliol del 2014

EL CRISTIANISME CONTRA

PLATS BRUTS



per Jesus Eguren | Roquetes, Tarragona 29/07/2014


Molt bon dia a tothom! Primer de tot voldria agraïr aquesta oportunitat que em brinda el David Benito per col·laborar i escriure al seu bloc. En aquest espai parlaré de tot el relacionat amb el món de l'oci i sobretot aportar aquells temes curiosos i dels que se'n parla poc però tenen una transcendència en el nostre dia a dia.

Plats Bruts és la mítica sèrie de TV3 que es repeteix més que l'all cada estiu després de dinar, pràcticament després del Telenotícies. El que la gent no sap, més enllà de les parodies que es fan de la societat catalana gairebé actual i el seu divertit guió, és que TV3 ha censurat sempre un capítol tots els cops que ha emès la sèrie. Per aquesta regla de tres se'm fa difícil imaginar que l'emetin aquest estiu per primer cop.

Es tracta del capítol Tinc una revelació que parodia la vida de Jesucrist. En aquest es mostra el David Güell (personatge interpretat per Joel Joan) realitzant un paral·lelisme de la vida i els fets de Jesucrist com van ser el miracle dels pans i els peixos alternat pel miracle dels donuts. El capítol es posa calent quan els personatges comencen a parlar de sexe, més concretament a parodiar el que l'Església diu sobre el sexe.

L'àvia del David explica a aquest que Jesucrist prohibí el sexe fora del matrimoni, el sexe per plaer, la masturbació o les píndores anticonceptives. El David sorprès, es qüestiona com podia prohibir les píndores si no existien encara en l'època de Jesús, però l'àvia li respon que si ho diu el Papa aquest no s'ho haurà inventat.

El jove comença a predicar la paraula de Jesús a través del seu personatge als amics del bar fins que es topa amb la Lucy, una amiga atractiva del López de la que s'enamora a primera vista. Fet un mar de dubtes, el noi li pregunta a l'àvia si Jesús va caure en la temptació algún cop i si es personificà en forma de dona.

El David, seduït per l'atractiva noia, acaba tenint sexe amb aquesta al bar, trencant els seus esquemes de castedat i dient com a frase final de la seva batalla contra el "mal" <<ha guanyat el mal>>.

La censura que li ha imposat TV3 només és veu lògica per una part, la del vocabulari explícit que es mostra durant el capítol i que s'emetria en un horari infantil. El que no s'enten de cap manera és la censura envers l'humor irreverent, tema que ja hauria d'estar més que superat en una societat com l'actual i motiu que ha dut a Televisió de Catalunya a suprimir l'emissió de Tinc una revelació, comportament més típic d'una dictadura o d'una falta de llibertat d'expressió, crítica, sàtira o paròdia.






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks