Periodisme Juvenil

Esquerra bloqueja la consulta sobre la retirada del monument franquista

divendres, 6 de maig del 2016

TORTOSA.- El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Tortosa ha bloquejat la consulta sobre el monument franquista que havia de tenir lloc el proper 28 de maig. El motiu d'aquesta desautorització és per la formulació de la pregunta. Als republicans no els agrada l'enunciat ja que no es parla d'un monument franquista, tal i com és, sinó com un monument de la Batalla de l'Ebre. 

El grup municipal de la CUP Tortosa ha estat més dur encara. Ha requerit a l'Ajuntament de Tortosa que retirin el monument, que està enmig del riu Ebre al seu pas per la ciutat, per fer complir la Llei de la Memòria Històrica. Si no es compleix amb el requeriment la CUP iniciarà una demanda judicial per via administrativa. 

D'altra banda, l'associació d'Òmnium Cultural defensa la retirada del monument sense cap consulta prèvia. També estan en desacord amb la pregunta formulada pel consistori tortosí. 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright © -2012 Periodisme Juvenil All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks